Staň se součástí AHbK

Chcete založit NOVÝ klub?

Přihlásit se můžete osobně během úředních hodin v kanceláři AHbK ČR na Dobré Vodě u Českých Budějovic, U Domova důchodců 33, 2. patro budovy Obecního úřadu, nebo prostřednictvím e-mailu: ahbk@seznam.cz, či telefonicky na č. 739262563.

Po vyplnění přihlášky do Asociace hokejbalových klubů České republiky je potřeba se zpravidla do konce května přihlásit do soutěží AHbK ČR na další sezónu, která obvykle startuje v polovině září.

Je potřeba mít alespoň 11 nadšenců (hráčů), vybrat si hřiště, na které byste chtěli hrát (Čejkovice, Dobrá Voda, Plav, Velešín), pořídit si nejméně 1 sadu jednotných dresů, výstroj pro brankáře i hráče, naplnit ohrané tenisové míčky nemrznoucí tekutinou (pro menší odskok od hrací plochy) a od 1. července osobně v kanceláři Asociace zaregistrovat hráče. K tomu je potřeba fotografie formátu 4,5×3,5 cm, jméno, příjmení, rodné číslo a místo trvalého bydliště a podepsaný souhlas GDPR.

K finanční náležitostem patří startovné, pronájem hřiště, vratný vklad, poplatky za registrace hráčů, které je potřeba před 1. sezónou mít k dispozici a pohybují se celkem kolem 11.000,- Kč za tým (je to závislé zejména na počtu registrovaných hráčů), tyto poplatky je třeba uhradit během srpna, nejpozději 14 dní před startem soutěží. V dalších sezónách jsou náklady před startem soutěže nižší (cca. 8.000,- Kč), neboť vratný vklad se platí jen 1x a prolongace registračních průkazů na další sezónu je levnější než při jejich vzniku.

Během sezóny jsou potřeba finanční prostředky na odměny pro rozhodčí (600,- Kč za utkání, ve které nastoupíte jako domácí), dalšími náklady mohou být poplatky za přeložená utkání, disciplinární provinění, atp.

V neposlední řadě je potřeba chuť a nadšení pro náš sport. Hokejbalu zdar!

Chceš se stát hráčem hokejbalu?

V tom případě se můžeš stát součástí nového týmů, jak je popsáno v sekci Chcete založit nový klub?, nebo se obrátit na vedoucí již existujících mužstev (kontakty na ně najdeš v Adresáři vedoucích mužstev) a po domluvě se stát jejich členem. Je potřeba, aby ti bylo alespoň 16 let k 1. září daného soutěžního ročníku, výjimečně 15 let, pokud ti dají souhlas tví zákonní zástupci, který doložíš při své registraci.

Kdo je to vedoucí mužstva?

Je to z každého týmu jeden člověk, který by měl ovládat pravidla a řády hokejbalu, měl mít chuť a čas starat se o chod svého týmu a zastupovat jej při jednání s Asociací, zároveň však může být i aktivním hráčem.

A co rozhodčí?

Každá lidská činnost, která má svá pravidla, má i své lidi, kteří na hřišti tato pravidla vykládají a o provinění proti nim rozhodují.  Pokud i ty máš smysl pro spravedlnost, chuť, čas a ovládáš pravidla hokejbalu a chceš nám pomáhat tento krásný sport stabilizovat a rozvíjet, tak neváhej a obrať se na nás prostřednictvím shora uvedených kontaktů, rádi tě mezi sebou uvítáme a poskytneme bližší informace.